Najčešća pitanja

Kako da se registrujem i napravim nalog?

U samo par klikova do korisničkog naloga. Izaberite način koji vama najviše odgovara i započnite svoju pretragu. Za detaljnije objašnjenje pronađi pitanje u nastavku!

Kako pronaći odgovorajući proizvod na sajtu?

Pretraga na samom sajtu je laka i jednostavna. Možete pretražiti nov ili polovni nameštaj koristeći navigacioni meni i filtere koji vam olakšavaju pretragu. Za detaljnije objašnjenje pronađi pitanje u nastavku!

Kako da postavim oglas?

Nakon uspešne registracije, oglas možete postaviti u svega nekoliko koraka, prateći uputstva koja će vam biti ispisana na ekranu. Za detaljnije objašnjenje pronađi pitanje u nastavku!

Kako da se registrujem i napravim nalog?

Možete se registrovati i napraviti nalog u samo par koraka.

1.Kliknete na dugme „Napravi nalog/prijavi se“:

2.Kliknite na „Registracija“:
3.Unesite email adresu, ime, prezime i lozinku, a zatim pritisni „Registuj se“:

4.Ukoliko je sve ispravno uneto i registracija završena na ekranu će se pojaviti poruka i biće prosledjen email obaveštenje o uspešnoj registraciji.
5.Nakon registracije, potrebno je otvoriti email koji vam je prethodno prosledjen i pritisnuti u primljenom mejli dugme „Verifikuj svoj email“.
6.Nakon sto se odradi verifikacija bicete automatski preusmereni na vas profil. Ovime je registracija uspešno završena.

Kako pronaći odgovarajući proizvod na sajtu?

Kada ste došli na portal Samonamestaj, postoji nekoliko načina na koji možete pretražiti ono što Vas zanima.
Na naslovnoj strani na vrhu se nalazi polje u koji možete uneti reč pojma koji želite da pretražite:

Takođe, odabirom na polja „Salonski nameštaj“ ili „Oglasi“ na glavnoj stranici, nastavljate dalju pretragu za željenu kategoriju:

Za lakšu pretragu koristite filtere koji se nalaze sa leve strane, ukoliko koristite desktop računar (slika 1) ili na vrhu ukoliko koristite mobilni uređaj (slika 2):

 

Kako da postavim oglas?

Nakon uspešne registracije i otvaranja korisničkog naloga, ispunjeni su uslovi za postavljanje oglasa. Postavljanje oglasa se započinje klikom na polje „Kreiraj oglas“ (u gornjem desnom uglu):

Na otvorenoj stranici pojaviće se četiri zelena polja koja redom treba popuniti:

Nakon uspešno postavljenog oglasa, dobićete obaveštenje na ekranu kao na slici ispod:

 

 

 

 

Zaboravio sam lozinku za logovanje?

Ukoliko Vam se desi da zaboravite lozinku koju koristite prilikom logovanja na svoj nalog, potrebno je da strani gde unosite svoju e-mail adresu i lozinku, kliknete na polje „Zaboravili ste lozinku?“:

Nakon toga ce se otvoriti novo polje u koje je neophodno uneti vašu email adresu, na koju će vam zatim stići uputstvo za resetovanje lozinke:

Kako da izmenim podatke na nalogu i lozinku?

Ukoliko želite da izmenite lične podatke ili promenite lozinku, to možete uraditi na sledeći način.
Kliknite na ikonicu u gornjem desnom uglu:

Nakon klika pojaviće se padajući meni. Potrebno je da odaberete polje „Moj nalog“:

Otvoriće se strana sa poljima i podacima koje ste uneli prilikom registracije. Unesite izmene koje želite, a zatim kliknite na polje „Sačuvaj izmene“:

Lozinku takodje možete promeniti na istom mestu. Nakon unosa nove šifre kliknuti na polje „Sačuvaj izmene“. Ovim je izmena šifre uspešno završena:

Zašto ostavljam broj telefona i e-mail adresu?

Postoji nekoliko razloga zbog kojih ostavljate broj telefona i e-mail adresu na našem sajtu.

1.Lakša komunikacija: Ostavljanje telefonskog broja i e-mail adrese omogućava bržu i efikasniju komunikaciju između nas i naših posetilaca. Na taj način možemo direktno stupiti u kontakt sa vama kako bismo pružili odgovore na vaša pitanja, pružili podršku ili vam pružili dodatne informacije.
2.Obaveštenja o novostima i promocijama: Korišćenjem vašeg telefona i e-mail adrese možemo vas obaveštavati o najnovijim vestima, novim proizvodima, akcijama i posebnim ponudama. Na taj način nećete propustiti važne informacije i prilike za uštedu.
3.Personalizovano iskustvo: Prilikom ostavljanja telefonskog broja i e-mail adrese, omogućavate nam da vam pružimo personalizovano iskustvo. Na osnovu vaših preferencija i interesa, možemo vam pružiti relevantne informacije i ponude koje odgovaraju vašim potrebama.
4.Bezbednost i verifikacija: Ponekad je potrebno proveriti autentičnost korisnika kako bismo osigurali i zaštitili interese svih učesnika. Ostavljanje telefonskog broja i e-mail adrese može nam pomoći u verifikaciji korisnika i smanjenju rizika od prevara.

Vaša privatnost nam je veoma važna. Prikupljanje i obrada vaših ličnih podataka se obavlja u skladu sa važećim propisima i našom Politikom privatnosti. Vaši podaci će biti pažljivo čuvani i neće biti deljeni sa trećim licima bez vaše saglasnosti.

 

Gde i kako mogu da se prijavim za obaveštenja o akcijama i novitetima na sajtu?

Kada je u pitanju prijava za obaveštenja koja šaljemo našim korisnicima, neophodno je da uradite sledece stvari:

1.Posetite našu veb stranicu: Otvorite veb stranicu našeg sajta u vašem internet pregledaču.

2.Pronađite sekciju Newsletter: Na naslovnoj stranici ili u donjem delu sajta, potražite sekciju koja se odnosi na Newsletter ili Obaveštenja i unesite svoju e-mail adresu:

3.Proverite svoj e-mail: Nakon uspešne prijave, na vašu e-mail adresu će biti poslata poruka za potvrdu. Proverite svoj inbox ili folder za prijemne poruke i pronađite poruku od nas.

4.Potvrdite prijavu putem e-maila: Otvorite poruku koju ste dobili od nas i pratite uputstva za potvrdu prijave. Obično je potrebno kliknuti na link za potvrdu koji se nalazi u poruci.

5.Pripremite se za obaveštenja: Nakon što ste uspešno potvrdili prijavu, bićete dodati na našu listu za obaveštenja. Sada ćete redovno primati e-mail obaveštenja o akcijama, novitetima i posebnim ponudama.

Napomena: Vaša privatnost nam je važna i garantujemo da ćemo pažljivo čuvati vaše podatke. Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za slanje relevantnih obaveštenja o akcijama i novitetima sa našeg sajta. Ukoliko više ne želite da primate obaveštenja, možete se odjaviti putem linka za odjavu koji se nalazi u svakoj e-mail poruci koju dobijete od nas.

Kako da obrišem nalog?

Ukoliko u nekom trenutku poželite da obrišete svoj korisnički nalog, to možete uraditi na sledeći način.
Kliknite na ikonicu u gornjem desnom uglu:

Zatim kliknite na polje „Moj nalog“:

Nakon toga, pri dnu stranice nalazi se opcija i dugme „Obriši moj nalog“:

Pritiskom na navedeno polje i potvrdjivanjem istog brisanje naloga je završeno.

Kako da izmenim vec postavljeni oglas?

Ukoliko želite izmenu već postavljenog oglasa, potrebno je da uradite sledece korake.
Kliknite na ikonicu u gornjem desnom uglu:

Zatim kliknite na polje „Moji oglasi“:

Nakon toga pojaviće se na listi svi vaši aktivni oglasi. Odaberite oglas koji želite da izmenite klikom na polje „Izmeni“:

Nakon željenih izmena, potrebno je kliknuti na polje „Snimi izmene“, čime je postupak izmene oglasa završen:

Kako da zapratim neki oglas?

Ako želite da neki oglas zapratite, to možete uraditi na dva načina:

1. Sa desne strane svakog oglasa nalazi se ikonica srce, dovoljno je da kliknete na srce i oglas će biti zapraćen i nalaziće se na vašoj listi zapraćenih oglasa,

2. Kada kliknete i uđete na željeni oglas, videćete polje „Sačuvaj oglas“.Klikom na navedeno polje oglas će biti sačuvan i nalaziće se na vašoj listi zapraćenih oglasa,

Listi sačuvanih oglasa pristupate klikom na ikonicu srca koja se nalazi u gornjem desnom uglu glavnog taba.

 

 

Kako da ocenim korisnika?

Ukoliko ste pronašli određeni proizvod i ostvarili kupovinu ili kontakt sa prodavcem, istog prodavca možete oceniti klikom na polje „Oceni“. Takodje pored ocene možete ostaviti i komentar.

Sve prethodno navedeno možete uraditi pod uslovom da ste napravili nalog i ostvarili komunikaciju sa prodavcem.

Kako mogu da komuniciram sa prodavcem?

Nakon što ste napravili korisnički nalog možete krenuti u potragu za određenim proizvodom ili uslugom. Kada pronadjete ono što vas zanima, ulaskom na konkretan oglas, pojaviće vam se dve opcije za kontakt sa prodavcem. Prodavca možete kontaktirati putem telefona, jednostavnim klikom na „Poziv“ ili prodavcu možete poslati poruku klikom na polje „Pošalji poruku“.