Politika privatnosti

Politika privatnosti i zaštita podataka

U današnjem digitalnom dobu zaštita ličnih podataka postala je važnija nego ikad ranije. Kao vlasnici web sajta, naša je odgovornost da obavestimo svoje posetioce o vrsti podataka koje prikupljamo, kako ih koristimo i kako ih štitite. U ovoj politici privatnosti, izložićemo našu posvećenost zaštiti vaših podataka i osiguranju vaše privatnosti.
Molimo vas da ove informacije pažljivo pročitate!

Kakve podatke prikupljamo?

Svako prikupljanje, obradu i čuvanje Vaših podataka uradićemo u skladu sa važećim propisima Republike Srbije i novom evropskom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti. Prikupljamo lične podatke kao što su ime i prezime, adresa e-pošte i broj telefona kada kreirate korisnički nalog ili kada postavljate oglas. Možemo prikupljati i podatke u vezi sa vašim aktivnostima na SamoNameštaj. Takodje možemo prikupljati i ne-lične podatke kao sto su podaci o vašim uredjajima, vasoj lokaciji i vašim pretraživačima, koristeći Cookie-je i druge slične tehnologije koje sami možete isključiti.

Kako koristimo vaše podatke?

Koristimo vaše lične podatke da bismo komunicirali s vama i pružili vam informacije koje ste zatražili. Takođe, možemo koristiti vaše ne-lične podatke u svrhu analitike da bismo poboljšali naš web sajt, naše usluge i vaše korisničko iskustvo.

Kako štitimo vaše podatke?

Ozbiljno shvatamo zaštitu podataka i primenili smo odgovarajuće tehničke i organizacione mere za osiguranje sigurnosti vaših podataka. Koristimo enkripciju i kontrole pristupa da bismo zaštitili vaše podatke od neovlašćenog pristupa, otkrivanja, izmene ili uništenja. Treća lica koja, koja po potrebi, obrađuju podatke takođe imaju obavezu da primenjuju sve potrebne tehničke, organizacione i kadrovske mere.

Da li delimo vaše podatke?

Ne prodajemo, ne trgujemo i ne iznajmljujemo vaše lične informacije trećim stranama. Međutim, možemo deliti vaše informacije sa pouzdanim provajderima trećih strana koji nam pomažu u radu našeg web sajta ili pružanju naših usluga. SamoNameštaj može podeliti Vaše identifikacione podatke sa trećim licima u slučajevima:
• Vašeg izričitog pristanka, na primer u slučaju da želite da iskoristite ponudu partnerske kompanije.
• Po ispravno formulisanom nalogu nadležnog državnog organa.
• Kada je to neophodno radi ispunjenja naše ugovorne obaveze ka Vama, odnosno radi poštovanja Pravila i uslova korišćenja SamoNameštaj.

Vaša prava

Imate pravo da pristupite, ispravite, obrišete ili ograničite obradu vaših ličnih podataka. Takođe, imate pravo da se protivite obradi vaših podataka i da podnesete. Takodje, U svakom trenutku, imate pravo da izmenite svoje podatke koji su netačni, da povučete saglasnost koju ste prethodno dali za čuvanje i obradu tih podataka. Ukoliko želite da ostvarite neko od ovih prava, obratite nam se. U slučaju da smatrate da je neko od Vaših prava ugroženo, možete podneti pritužbu Povereniku za zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. U slučaju da imate bilo kakvo pitanje o zaštiti Vaše privatnosti na SamoNameštaj, kao i o načinu skupljanja i obrade Vaših ličnih podataka, molimo Vas da nam se obratite preko kontakt forme.

Ažuriranja naše politike privatnosti

Možemo ažurirati našu politiku privatnosti povremeno kako bismo odražavali promene u našim praksama obrade podataka ili pravnim obavezama. Podstičemo vas da povremeno pregledate našu politiku kako biste ostali informisani o tome kako štitimo vaše podatke.

Datum: 07.01.2023. godine