Elegantno praktične: Zašto su barske stolice „must-have“ u svakom domu?

barske stolice

04/11/2024

Podeli:

Barske stolice su postale nezaobilazan deo enterijera u savremenim domovima. Ovi komadi nameštaja kombinuju eleganciju i praktičnost na jedinstven način, pružajući vam priliku da stvorite udoban i stilizovan prostor za druženje i opuštanje. Ne samo da su barske stolice estetski privlačne, već takođe imaju brojne prednosti u poređenju sa klasičnim stolicama. Od izbora materijala i dizajna do udobnosti, ove stolice imaju mnogo toga da ponude vašem domu.

Prednosti barskih stolica u poređenju sa klasičnim stolicama

Više izbora visine
Barske stolice su dostupne u različitim visinama, što omogućava prilagođavanje svim vrstama šankova i pultova. Klasične stolice, s druge strane, obično su standardne visine i ne pružaju tu fleksibilnost.
Elegancija i stil
Barske stolice pružaju sofisticirani i moderni izgled koji može uneti pravi stil u vaš dom. Sa raznim dizajnima, bojama i materijalima, barske stolice mogu se prilagoditi svakom enterijeru, od klasičnog do savremenog.
Praktičnost
Barske stolice su izuzetno praktične, posebno u prostorima sa otvorenim konceptom ili malim prostorima. One zauzimaju manje prostora i omogućavaju veći broj sedišta u odnosu na klasične stolice.
Društvena interakcija
Kada imate barske stolice, stvarate opuštenu, neformalnu atmosferu koja podstiče komunikaciju i druženje među gostima. Ovo je posebno važno ako često primate prijatelje i porodicu.

Dakle, ako želite stolice koje će uneti eleganciju, praktičnost i stil u vaš dom, barske stolice su odličan izbor u poređenju sa klasičnim stolicama.

Materijal barskih stolica

Materijal barskih stolica

Izbor materijala za barske stolice

Jedan od popularnih materijala za izradu barskih stolica je drvo. Drvene barske stolice su elegantne i tople, dodajući prirodnu notu enterijeru. Mogu biti izrađene od različitih vrsta drveta poput hrasta, bukve, ili jelovine. Drvene barske stolice su izdržljive i lako se kombinuju sa drugim komadima nameštaja.

Drugi popularan izbor materijala za barske stolice je metal. Metalne barske stolice su moderne i industrialne, idealne za savremene enterijere. Mogu biti napravljene od čelika, aluminijuma ili metala obloženog praškom. Metalne barske stolice su lake za održavanje i često se mogu koristiti i na otvorenom.

Takođe, barske stolice mogu biti presvučene kožom ili tkaninom. Ovi materijali pružaju udobnost i luksuzan izgled. Kožne barske stolice su izdržljive i lako se čiste, dok tkanina može pružiti više mogućnosti za raznolikost dizajna i boja.

Prilikom odabira materijala za barske stolice, važno je uzeti u obzir stil enterijera, praktičnost i održavanje. Izaberite materijal koji se najbolje uklapa sa ostatkom nameštaja i koji će odgovarati vašim potrebama i životnom stilu.

Dizajn barskih stolica

Dizajn barskih stolica

Dizajni i stilovi barskih stolica

Minimalistički dizajn

Jedan od popularnih dizajna barskih stolica je minimalistički stil. Ovaj stil karakterišu jednostavne linije, čiste forme i neutralne boje. Minimalističke barske stolice su elegantne i suptilne, pružajući jednostavnu i modernu estetiku enterijera. Ovaj dizajn se odlično uklapa u skandinavski stil uređenja, kao i u moderne enterijere.

Vintage stil

Ako preferirate retro ili klasičan izgled, barske stolice u vintage stilu su odličan izbor. Ovaj stil karakterišu detalji iz prošlih decenija, poput izlizanih kožnih presvlaka i zakrivljenih linija. Vintage barske stolice mogu dodati dašak elegancije i šarma u vaš dom, posebno ako kombinujete različite elemente iz različitih era.

Industrijski stil

Industrijski stil dizajna stiče sve veću popularnost, a barske stolice u ovom stilu su odličan način da transformišete svoj dom. Karakteristične su po oblicima od metala, gruboj teksturi i industrijskim detaljima. Ovaj dizajn se savršeno uklapa u urbane enterijere i prostorije sa sirovim, industrijskim estetikom.

Eklektični dizajn

Ako volite da eksperimentišete i mešate različite stilove, eklektične barske stolice su pravi izbor za vas. Ovaj stil kombinuje elemente iz više različitih stilova i stvara jedinstvenu estetiku. Neka vaša mašta bude vodič dok birate eklektične barske stolice i stvorite inspirativan prostor koji je odraz vaše individualnosti.

Praktičnost i komfor barskih stolica

Jedna od najboljih stvari kod barskih stolica je njihova praktičnost. One zauzimaju manje mesta u prostoru u odnosu na klasične stolice, čime se oslobađa dragoceni prostor u vašem domu. Ova praktičnost je posebno važna ako imate manji životni prostor ili trpezariju.

Pored toga, barske stolice pružaju izuzetan nivo komfora. Vrhunski dizajnirane barske stolice obezbeđuju ergonomsku podršku za kičmu i udobno sedenje tokom dužeg vremenskog perioda. Takođe, mnoge barske stolice imaju naslone za ruke, što dodatno povećava udobnost tokom sedenja. Bez obzira da li se koriste za brzi obrok ili opuštanje sa prijateljima, barske stolice će vam pružiti ugodnu i prijatnu atmosferu.

Barske stolice su posebno popularne u modernim enterijerima zbog svoje funkcionalnosti i estetike. Uz širok izbor različitih dizajna, materijala i boja, možete da pronađete barske stolice koje će se savršeno uklopiti u vaš enterijer i dodati notu luksuza i modernosti.

Barske stolice za prostore

Barske stolice za prostore

Barske stolice za unutrašnje i spoljne prostore

Unutrašnji prostor

Za eleganciju i praktičnost u unutrašnjem prostoru, ne postoji bolji izbor od barskih stolica. One se dobro uklapaju u različite enterijere i mogu biti sjajan dodatak kuhinji, trpezariji ili čak šanku. Bilo da želite da sprovedete moderan minimalistički stil ili da dodate dodir rustike, uvek postoji barska stolica koja će se uklopiti u vaš enterijer.

Spoljni prostor

Barske stolice su takođe fantastičan izbor za vaše spoljne prostore. Bilo da imate prostranu terasu, baštu ili balkon, postavljanje barskih stolica će vam omogućiti da stvorite prijatan i funkcionalan prostor za opuštanje i zabavu sa porodicom i prijateljima. Izaberite modele izrađene od izdržljivih materijala otpornih na vremenske uslove kako bi vaše barske stolice izgledale sjajno godinama.

Saveti za održavanje barskih stolica

Redovno čišćenje
Čistite barske stolice redovno kako biste uklonili prašinu, mrlje i ostale nečistoće. Koristite meku krpu ili sunđer blago navlaženom vodom i neutralnim sapunom za čišćenje.
Izbegavanje hemijskih sredstava
Izbegavajte korišćenje jakih hemijskih sredstava za uklanjanje mrlja sa barskih stolica, jer mogu oštetiti materijal. Umesto toga, koristite blage deterdžente ili specijalizovane proizvode za čišćenje koji su namenjeni za određene vrste materijala.
Zaštita od sunčeve svetlosti
Ako su vaše barske stolice smeštene na mestu gde su izložene direktnoj sunčevoj svetlosti, razmislite o tome da ih zaštitite od izbeljivanja i oštećenja. Koristite zavese ili prekrijte ih kada nisu u upotrebi.
Redovna provera
Povremeno proveravajte barske stolice kako biste otkrili moguće pukotine, labave vijke ili druge znakove oštećenja. Ako primetite bilo kakve probleme, odmah ih popravite kako biste sprečili dalja oštećenja.
Pravilno skladištenje
Ako nećete koristiti barske stolice duže vreme, pravilno ih skladištite kako biste sprečili oštećenja. Preporučljivo je da ih zaštitite od vlage i prašine, pokrivajući ih ili smeštajući u odgovarajuće prostorije.

Pravilno održavanje je ključno za produženje životnog veka vaših barskih stolica i očuvanje njihovog izgleda. Sledite ove jednostavne savete kako biste uvek imali lepe i funkcionalne barske stolice u svom domu.

Barske stolice u Srbiji

Barske stolice u Srbiji

Gde kupiti barske stolice

Ako želite da unesete elegantan i praktičan dodir u svoj dom, barske stolice su odličan izbor. U Srbiji postoji nekoliko prodavnica koje nude raznovrsne modele barskih stolica. Evo nekoliko mesta gde možete pronaći idealne barske stolice za vaš prostor:

Emmeti

Saloni italijanskog nameštaja Emmeti na tržište u Srbiji dovode italijanske brendove dizajnirane i izrađene isključivo u Italiji. Imaju bogato iskustvo u uvozu, distribuciji i prodaji asortimana nameštaja visokog kvaliteta modernog i klasičnog dizajna. U izložbenim salonima nameštaja u Beogradu i Novom Sadu klijenti mogu da vide ponudu i da čuju predloge dizajnera i arhitekata za uklapanje nameštaja u njihov dom.

KARE

KARE brend simbolizuju jedinstvene ideje za opremanje životnog prostora, nekonvencionalne, autentične, nikada dosadne uvek pune mašte i inspiracije. Asortiman uključuje fascinatne unikate umetničkih radionica, jedinstvene komade nameštaja koji će vas oduševiti i naravno divnu izradu svih detalja od punog drveta koji će trajati generacijama.

 

 

04/11/2024

Podeli: